1.10.2012

Avoimet ovet Atteron kuviin


Avoimet ovet Atteron kuviinKesälahti-Seura on päässyt hyvään alkuun valokuvaaja Arvo Ahokkaan laajan kuva- ja negatiiviaineiston järjestämisessä. Mustavalkoiset valmiit kuvat, noin 1700, on luetteloitu. Negatiiveista on digitoitu 4000 kinofilmiruutua ja vanhimmista, yksittäisistä negatiiveista lähes 2000. Käsittelyä odottaa arviolta 100 000 negatiivia ja kuvaa.

Kun Kesälahti-Seura nyt järjestää kiinnostuneille mahdollisuuden katsella kuvia yhtenä päivänä muutaman tunnin ajan, on sekin vain alku. Erilaisia tapoja esitellä kuvia valmistellaan Kesälahti-Seurassa. Tunnistamisapua tarvitaan paljon. Sitä on jo saatu yksittäisiltä ihmisiltä ja hyviä tunnistajia on tiedossa. Jos halukkuutta löytyy, 1950-luvun kesälahtelaisista voitaisiin koota katseluryhmiä. Silloin saataisiin samalla talteen tarinat.

Luetteloiduista kuvista on olemassa jonkin verran Atteron valmistamia kopioita. Niitä myydään arkistointityön edistämiseksi. Digitoituja kuvia on mahdollista saada sähköpostitse: kesalahtiseura@gmail.com.

Avoimet ovet Kyllikin talolla Norotie 3 ma 8.10. klo 12-16.